Ena-Forto  praktijk voor transformatie en groei 

De kracht van Vingerreflexologie 


De vingers als schakel naar herstel

De vingers vertellen ons zoveel meer dan je op het eerste gezicht misschien zou denken. De vorm van je vingers, de manier hoe de huid om je vingers zit, de oneffenheden in de vorm van eelt, schraalheid, e.d. Ook of je vingers recht staan of gebogen. Dit heeft allemaal te maken met ervaringen uit het verleden. De vingers van je rechterhand weerspiegelen je emotioneel verleden.


Vanaf de aanzet van je vingers op de rechterhand tot aan de topjes daarvan zijn ze een afspiegeling van hoe het verleden in je hoofd zit opgeslagen. Zo kun je de middelvinger van de rechterhand gebruiken om erachter te komen waar ergens in het verleden de oorzaak zit waardoor je nu een lichamelijk of geestelijk probleem ervaart. De vingers staan namelijk in verbinding met dat deel van het brein welke de emotie filtert en terugkoppelt met het lichaam. En in de meeste gevallen zullen de emoties op de gebeurtenissen uit het verleden gebruikt worden om je lichaam een seintje te geven dat de huidige situatie lijkt op iets van vroeger. Je ervaart nu dan ook de emotie uit het verleden.


Daar de vingers die informatie perfect vrijgeven bij de vragen die we stellen, zijn je vingers ook geschikt om de koppeling met de emotie uit het verleden los te koppelen. Het maakt namelijk voor je “automatische piloot” niet uit of je iets werkelijk meemaakt of dat je dit bedenkt. Denk bijvoorbeeld nu eens aan een citroen. Door deze vraag zul je terug gaan naar waar je eerder een citroen hebt ervaren. Het gevolg is dat je, net als toen, dit nu ook in je lichaam voelt.


Dat proces helpt ons snel informatie te verzamelen over dat wat we vandaag meemaken. Maar is jouw verleden niet zoals je dat gewenst had, dan ervaar je nu nog dagelijks dit proces. Zelfs zestig jaar later zul je nog exact hetzelfde kunnen ervaren. De kracht van Vingerreflexologie is dat de eerder ervaren emotie losgekoppeld kan worden. Je kunt dus stellen dat de angst die je hebt voor de toekomst komt door de ervaringen uit je verleden. 


Vingerreflexologie kan dus bijna overal op toegepast worden. 


Denk aan heftige emoties van een verkeersongeluk, de emoties van incest jaren geleden, de heftige emotie van het eten van een verkeerde mossel, van een emotie van een conflict met bepaalde mensen uit het verleden, die je nu nog steeds kunt voelen.


Naast al deze informatie die uit de vingers te halen is, hebben de vingers nog een belangrijke functie bij het oplossen van de huidige problemen, ze zijn onderdeel van de tastzin. Aanraken is het meest effectieve middel om, buiten de andere zintuigen om, een goed gevoel te ontwikkelen. Aanraken zorgt voor het doorstromen van energie. Kijk maar naar Reiki, magnetiseren, en ook naar het effect bij kleine kinderen en dieren.


Door de hectiek van alle dag zijn we vergeten dat we geboren zijn met deze perfecte vaardigheid. We gebruikten de vingers om de wereld te ervaren. We ‘voelden’ perfect aan of deze wel of niet veilig was. En hoe onveiliger die was, hoe meer ‘muur’ je om je heen hebt gebouwd om de pijn niet te hoeven voelen. Maar het wegdrukken van die eerste pijnen zorgde er niet voor dat je later geen pijn meer zou ervaren, maar dat jouw interactie met mensen om je heen ervoor zorgde dat je steeds gevoeliger werd. Meer gesloten, sneller gekwetst e.d.          

 


Wanneer is Vingerreflexologie toe te passen

Veel mensen hebben al van alles geprobeerd of hebben te horen gekregen, leer er maar mee leven. Artsen kijken alleen naar de klacht en niet naar de oorzaak. Met vingerreflexologie kijken we juist naar de emotie die de klacht heeft veroorzaakt.


Vingerreflexologie is in te zetten bij allerlei uiteenlopende klachten, o.a. bij: pijn, angsten en fobieën, stress / burnout, allergieën, reuma, hernia, rug- en schouderklachten, overgang en andere hormonale klachten, diabetes, verslavingen, overgewicht, onverklaarbare en psychische klachten, neurologische problemen, klachten na een ongeval, klachten na vaccinatie, versterking van het immuunsysteem en meer.


Dus wanneer vingerreflexologie? Ik zeg wanneer niet!

Want wat voor klacht je ook hebt, we vinden de belemmerende emotie en zorgen dat die verdwijnt.


Vingerreflexologie onderscheidt zich doordat het snel en effectief werkt.


Vingerreflexologie geneest GEEN ziektes, we zoeken de oorzaak, de belemmerende emotie waardoor het immuunsysteem is gaan falen en neutraliseren die emotie waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen.


Belangrijk: Een sessie is een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg maar is in geen geval een vervanging daarvan.

 

 

 Copyright 2021 / Disclaimer en Algemene Voorwaarden /  Privacy

 

 
 
 
 
E-mailen
LinkedIn