Ena-Forto  praktijk voor transformatie en groei 


Allergie

Een allergie is zo ongeveer de meest voorkomende chronische ziekte. Ongeveer een derde van alle mensen is wel ergens allergisch voor. Het immuunsysteem reageert dan overdreven op een bepaalde stof waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op behoort te reageren. Deze onschadelijke stoffen van buiten het lichaam noemt men allergenen.


Je kunt een allergische reactie krijgen door bv de haren of veren van huisdieren, gras- en boom pollen, huisstofmijt, voedsel en een grote verscheidenheid aan stoffen. Veel voorkomend bv nikkel. Je kunt de stoffen binnen krijgen via de neus en de mond maar het kan ook gebeuren door contact met je huid. Hoe heftiger je reageert hoe erger het immuunsysteem is aangetast.


Behalve deze allergene prikkels heb je ook nog niet-allergene prikkels. Dan kun je denken aan bv parfum, haarlak, tabaksrook, mist, de zon, etensluchten en de geur van bloemen.


Je kunt zelfs allergisch zijn voor mensen. Misschien denk je nu een allergie door mensen? Ja dat kan. Je kunt een allergische reactie krijgen door teveel stress, door opgekropte woede, depressie en andere emoties. Het immuunsysteem raakt verzwakt door deze vaak heftige emoties en ons lichaam gaat reageren.


Dan zijn er natuurlijk ook de bacteriën, virussen en parasieten die een flinke aanval op ons immuunsysteem kunnen doen. In deze gevallen krijg je vaak antibiotica maar helaas worden ze hier steeds meer immuun voor. 


Als vingerreflexoloog kijk ik daarom niet zozeer naar de allergie zelf, maar naar de oorzaak waarom het immuunsysteem verzwakt is.


Een allergie kan variëren van "lastig" tot van grote invloed zijn op het dagelijks functioneren. 


Heb je een allergie en wil je er graag van af? Maak een afspraak dan gaan we snel aan de slag. Vaak is maar één behandeling nodig. 

 

 

 

 

                            Copyright©www.ena-forto.nl / Disclaimer en Algemene Voorwaarden / Privacy

 
 
 
 
E-mailen
LinkedIn