Ena-Forto  praktijk voor transformatie en groei 


 

Wat ik doe

Ik help mensen met allerlei klachten om weer grip op hun leven te krijgen. Bijna iedereen heeft wel eens klachten maar als ze zo ernstig worden dat ze grote invloed op het dagelijks leven gaan hebben dan wordt het tijd voor actie. Bij ernstige pijn veranderd het leven van degene die hier mee te maken heeft maar het heeft ook invloed op hun omgeving. Men raakt vaak de grip op het leven voor een deel kwijt en het sociale leven wordt steeds beperkter. Ik help om de onderliggende emotionele lading te transformeren waardoor de pijn verdwijnt. Ik doe dit vanuit mijn kennis en ervaring als energetisch coach, ex-reuma- en fibromyalgiepatiënt.  

 

Geen kind kunnen zijn

Mijn ouders gingen scheiden toen ik heel klein was. Mijn moeder hertrouwde en toen ik 9 was kreeg ik thuis grote verantwoordelijkheden doordat zij ziek werd. Het zorgen voor ons gezin naast mijn school en het mee helpen in onze tuinderij heeft ervoor gezorgd dat ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb ontwikkeld. Ik leerde me aan veel situaties aan te passen en ben daardoor heel flexibel geworden. Er waren nog veel meer nare situaties waardoor ik mezelf steeds meer wegcijferde en zoveel mogelijk onzichtbaar werd. Ik heb mede daardoor nooit echt kind kunnen zijn.

 

Op 20-jarige leeftijd kreeg ik acute reuma in mijn spieren (fibromyalgie) en in mijn gewrichten. In het ziekenhuis werd me verteld dat ik er maar mee moest leren leven en uit onderzoeken kwam ook dat ik geen kinderen zou kunnen krijgen. Mijn wereld stortte in. Ik liep vast in de reguliere gezondheidszorg en ging op onderzoek uit in het alternatieve. Een jaar later was ik verlost van de gewrichtsreuma, de fibromyalgie bleef helaas nog.

 

De verandering

Die begon toen ik allerlei cursussen ging volgen om weer in mezelf te gaan geloven, om gebruik te gaan maken van mijn innerlijke kracht. Hier begon ook mijn ontdekkingsreis op holistisch en spiritueel gebied. Het hoogtepunt was de opleiding vingerreflexologie. Dit was echt “life changing” voor mij. In een paar sessies was ik van mijn fibromyalgie af en ik durfde langzaam weer zichtbaar te worden.

 

Al mijn levenservaring en opgedane kennis stop ik in de coach sessies, de workshops en in de opleidingen vingerreflexologie. Ik combineer nuchterheid met spiritualiteit op mijn eigen unieke manier.

 

Mijn missie

Ik voel het als mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen, zodat ze – net zoals ik dat nu weer kan – heerlijk kunnen genieten van hun leven zonder pijn of andere ongemakken.

 

Mijn visie

Ik ben ervan overtuigd dat vingerreflexologie helpt om van de meeste klachten en problemen af te komen. Als men verwachtingen los durft te laten zal het onmogelijke mogelijk blijken.

 

 

Hoe gaat het nu

Het gaat super goed met me. Ik woon samen met mijn hond Levi en kat Lucky. Ik heb, tegen de verwachting van de artsen in, 2 prachtige kinderen mogen krijgen. Ze zijn beiden volwassen en al een poosje het huis uit. Ik hou van de zon, de warmte, de natuur, fotograferen, lezen, er op uit met Levi en leuke dingen doen met mijn dierbaren. Ik hou van vakanties naar Griekenland en nieuwe dingen ontdekken. Ik sta met twee benen op de grond maar ik ben ook spiritueel. Mensen om me heen noemen me een doorzetter, leergierig, hulpvaardig, ondernemend en zorgzaam. Ik ben trots op waar ik nu sta.    

 


 

                

      

 

 
 
 
 
E-mailen
LinkedIn