Ena-Forto Opleiding en coaching


Even voorstellen

 

Mijn naam is Heidi Middelburg en ik woon in het Zuid-Hollandse 's-Gravenzande. Het is mijn passie om mensen en dieren te ondersteunen en begeleiden om zich weer fit en gezond voelen en optimaal van het leven kunnen genieten.  Dit doe ik door o.a. coaching, mindset en diverse (energetische) behandelingen.

 

Graag deel ik mijn ervaringen omdat ik vanaf mijn 20e geconfronteerd werd met veel lichamelijke klachten. Achteraf gezien niet zo gek want ik heb het nodige meegemaakt in de eerste 20 jaar van mijn leven en je lichaam geeft het wel aan als het teveel wordt. Na een lange zoektocht heb ik een methode gevonden die elke klacht kan verlichten en regelmatig zelfs helemaal kan verhelpen. En eigenlijk is het vrij simpel, en logisch.

 

In 1988 kreeg ik (20 jaar jong) de diagnose acute gewrichtsreuma en fibromyalgie. Ook een hernia en burnout bleven me niet bespaart en zo nog wat meer klachten. Ik ging van de ene arts naar de andere en ook heb ik meerdere therapeuten bezocht. Eerlijk gezegd was er weinig waar ik baad bij had, en al hielp het al iets dan was het helaas van korte duur. Gelukkig ben ik positief ingesteld en heb ik door mijn (wils)kracht altijd vrij veel kunnen doen. Ik had wel 24/7 pijn maar ach zelfs dat werd "gewoon". Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik 98% pijnvrij ben (aan die 2% wordt gewerkt) en weer alles kan doen wat ik wil en dat allemaal door vingerreflexologie.  

 

In januari 2000 ben ik begonnen met een ontdekkingstocht op het gebied van gezondheid en spiritualiteit. Ik was zo enthousiast dat ik in het begin van de ene cursus naar de andere ging, ik was niet meer te stoppen. Ik leerde heel veel en ook was er veel (h)erkenning. Dingen die ik eigenlijk al "wist" en die nu bevestigd werden. Ik ben mij gaan verdiepen in verschillende behandelwijzen om op een steeds breder gebied te kunnen helpen. Hierbij gebruik ik de opgedane kennis en mijn (levens)ervaring. Het geeft veel voldoening om te mogen helpen het zelf herstellende vermogen van het lichaam weer te activeren.   

 

Begin 2014 heb ik de opleiding vingerreflexologie mogen doen wat voor mij de "missing link" bleek te zijn. Ondertussen ben ik vingerreflexoloog plus coach en pas ik het geleerde volop toe in mijn praktijk. Begin 2016 ben ik opgeleid om zelf de opleiding vingerreflexologie te mogen geven en dat doe ik met veel plezier. Want wat is er mooier dan je passie over te mogen brengen op anderen en zo nog meer mensen kennis te laten maken met deze unieke methode.

 

Behalve als vingerreflexoloog werk ik ook als lifecoach, magnetiseur, regressie therapeut, Reiki Master en Access Bars Practitioner. Door de combinatie van de vele dingen die ik door de jaren heen heb mogen leren kan ik je een unieke sessie laten ervaren. 

 

Iedereen bezit innerlijke kracht maar daar staan we vaak niet bij stil of we zijn "vergeten" hoe krachtig we eigenlijk zijn. Als we door een moeilijke periode gaan blijkt dat we toch altijd ergens kracht vandaan halen zonder het bewust te beseffen. Maar waarom onze innerlijke kracht alleen gebruiken in moeilijke periodes? Waarom gebruiken we het niet dagelijks bij alles wat we doen? Je leven zal er zeker positief door veranderen. Toen ik ontdekte hoe ik dagelijks mijn innerlijke kracht  kon gebruiken was dat voor mij de omslag. De naam voor mijn praktijk was dus ook snel gevonden. Ena-Forto betekent n.l. innerlijke kracht. Jij kan ook jouw innerlijke kracht naar boven halen zodat je er dagelijks van kunt profiteren, en daar help ik je graag bij. 

 

Kijk snel verder bij de uitgebreide uitleg en neem gerust contact op voor meer informatie. De diverse mogelijkheden staan op de contactpagina.

 

    

 

 

 

 

 

                

            

Copyright 2021 / Disclaimer en Algemene Voorwaarden /  Privacy

E-mailen
LinkedIn