Ena-Forto  praktijk voor transformatie en groei 


Reuma

Reuma is een veel voorkomende ziekte en in veel gevallen chronisch. Er zijn wel 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat en die vallen allemaal onder de verzamelnaam reuma. Het gaat dan om aandoeningen die niet veroorzaakt zijn door een ongeval. 


Ongeveer 2 miljoen mensen worden elke dag geconfronteerd met de klachten behorende bij reuma. Het gaat vooral om pijn en stijfheid in de gewrichten, pijn aan spieren en pezen (weke delen), ernstige vermoeidheid, slaapproblemen enz. Het beperkt je in het dagelijkse leven zowel privé als op werkgebied.                                 


Sommige mensen denken dat reuma iets voor oudere mensen is maar niets is minder waar. De grootste groep is tussen de 40 en 65 jaar oud en ook krijgen jaarlijks ongeveer 300 kinderen jeugdreuma.


Er is geen medicijn wat er voor kan zorgen dat de reuma verdwijnt. Maar de meeste reuma patiënten slikken veel pijnstillers en ontstekings-remmers waar de farmaceutische industrie wel bij vaart. Het nadeel hiervan is dat het immuunsysteem door de medicijnen nog meer verzwakt raakt. De laatste jaren wordt er steeds meer op het alternatieve gebied gezocht naar iets wat verlichting geeft. 


Ik als vingerreflexoloog (en fibromyalgie patiënt sinds 1987) ben ook lang zoekende geweest en er zijn absoluut therapieën die, helaas meestal tijdelijk, verlichting geven. Ik had mijn reuma prima onder controle en kon gewoon werken maar ik had soms moeite met de plotselinge pijnen. Ik had toch geen zwaar werk gedaan? Ik heb toch rustig aan gedaan? Waar komt die vreselijke pijn nu toch weer vandaan?


En toen kwam ik in aanraking met vingerreflexologie. 


Ik onderging een eerste behandeling bij de grondlegger en opleider Rudi Overstegen en was verbaasd door het resultaat. Ik sliep weer door 's- nachts en was dus minder vermoeid waardoor ik meer aan mijn dag had. En dan de pijn ... die was heel erg afgenomen. We zijn op zoek gegaan naar belemmerende emoties uit mijn verleden en die hebben we geneutraliseerd. Emoties zul je denken? Ja. Negatieve emoties zorgen voor een verzwakt immuunsysteem waardoor we ziek kunnen worden.


Reuma kun je niet in één behandeling even weg "toveren" helaas. Maar met vingerreflexologie kunnen we samen op zoek naar de belemmerende emoties en deze gaan resetten waardoor het immuunsysteem zich weer kan gaan herstellen. Je wordt begeleid in een traject van 3 a 4 behandelingen. Ik zeg niet dat de reuma dan helemaal verdwenen is maar de kwaliteit van leven wordt absoluut beter. 

 

 

 

 

 

 

                            Copyright©www.ena-forto.nl / Disclaimer en Algemene Voorwaarden /  Privacy

 
 
 
 
E-mailen
LinkedIn