Ena-Forto Opleiding en coaching


Reiki


Reiki komt uit Japan en wordt vertaald als Universele Levensenergie. Letterlijk vertaald vanuit het Japans betekent het "kracht van de zon".   


Reiki is een zachte, liefdevolle energiestroom die ervoor zorgt dat het zelfhelende vermogen van het lichaam weer geactiveerd wordt.

De energie werkt op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het is heerlijk puur voor de ontspanning maar daarbuiten helpt het ook om blokkades in het lichaam op te ruimen. Pijntjes en spanningen zullen verdwijnen en u zult zich veel energieker voelen. Ook kan Reiki helpen bij psychische klachten.

Reiki is voor iedereen die zich ervoor openstelt te leren en is onderverdeeld in 3 graden. Bij Reiki I worden via een initiatie de bovenste 3 chakra's geactiveerd. Bij Reiki II worden de onderste 4 chakra's geactiveerd. Dit gebeurd via een inwijding door een Reiki Master. De inwijding in de 3e graad zorgt ervoor dat je zelf als Master ook mensen in mag gaan wijden.   Elke inwijding is bijzonder en er kunnen hele mooie dingen ervaren worden. Voor de één is het voldoende om Reiki I te hebben, de ander wil doorgaan tot Reiki Master. Vanaf de 1e graad kun je jezelf en anderen gaan behandelen, maar bij elke nieuwe graad wordt de stroom van Reiki sterker.

We hoeven geen diagnose te stellen want de energie gaat naar die plaatsen in het lichaam waar het het hardst nodig is. Tijdens een behandeling krijgt de cliënt precies wat hij of zij nodig heeft. Omdat het niet alleen op lichamelijk niveau werkt maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel, kunnen de ervaringen flink variëren. Je kunt je bewust worden van blokkades die je onbewust hebt opgebouwd, maar deze worden op een zachte manier opgeruimd. Degene die de Reiki geeft is een kanaal voor de energie en geeft dus niet zijn of haar eigen energie. Hierdoor kan de gever ook geen pijn of spanningen van zichzelf doorgeven aan de cliënt. Reiki is zacht, is ontspannend, vergroot het bewustzijn en versterkt het zelfhelende vermogen van het lichaam.

De Tera-Mai Reiki is heel sterk en u zult versteld staan wat het voor u kan betekenen. Of het nu is voor een uurtje ontspanning of om daadwerkelijk problemen op te lossen ... Reiki helpt!

 

Geschiedenis van Reiki. 

Reiki is een oude geneestkunst die in het begin van de 19e eeuw werd herontdekt door Dr. Mikao Usui uit Japan. Hij kreeg ruim 100 jaar geleden initiaties en helende vermogens tijdens een bewustzijnsverhogende ervaring. Het "bewijs" voor zijn ervaring was dat de Reiki afstemmingen werkten. Dr. Mikao Usui was vanaf het moment van initiatie in staat healings te verrichten door de Universele Levensenergie via zijn handen door te geven aan zichzelf en anderen.

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog gign Hawayo Takata, een Japans-Amerikaanse vrouw, naar Japan om daar in de kliniek van Shijiro Hayashi door Reiki Masters te genezen van kanker. Zij was zo onder de indruk dat ze er op aandrong om ook de initiaties in Reiki te mogen ontvangen. Ook al vonden ze in Japan dat dat alleen een voorrecht voor mannen was, na lang aandringen is ze toch volledig geïnitieerd in Reiki maar kreeg ze niet alle initiatietechnieken. Haar werden alleen de symbolen en initiatie voor het element Aarde gegeven. Aarde is een belangrijke energie, omdat aarden bij alle heling noodzakelijk is. Maar de initiatietechnieken voor de elementen Vuur, Water en Lucht waren dus weggelaten. Mevrouw Takata heeft Reiki in de Westerse wereld geïntroduceerd en al snel begonnen de mensen te vragen om te worden ingewijd in Reiki.

Kathleen Milner wordt in 1983 geïnitieerd in de eerste twee graden van Reiki door een Master uit de lijn van Hawayo Takata en Iris Ishikuro. Eén van de belangrijkste lessen die Reiki haar leert is dat zij niet verantwoordelijk is of een ander wel of niet geneest. Ze is slechts een kanaal. Op een gegeven moment gaat ze op zoek om de volledige kennis en kracht van de helende stralen van de elementen terug te vinden. Kathleen Milner, die van nature healer en paranormaal begaafd is, vraagt om hulp en krijgt dan zelf een bewustzijnsverhogende ervaring. Ze ontvangt nieuwe symbolen die toegevoegd worden aan de initiaties. Dan merkt zij dat de kracht van Reiki toeneemt bij de herinitiaties.

Kathleen Milner heeft het healing systeem vastgelegd in een trademark (TM). Dit handelsmerk garandeert dat iedereen dezelde initiaties en symbolen doorkrijgt tijdens een opleiding bij een Tera-Mai Reiki Master. De basis van Tera-Mai blijft de oorspronkelijke, door Dr. Mikao Usui herontdekte Reiki, die op traditionele wijze wordt doorgegeven maar deze wordt aangevuld met verloren gewaande symbolen en technieken. Hierdoor wordt Tera-Mai Reiki gezien als een versterkte vorm van de traditionele Reiki.

 

Belangrijk: Een behandeling is een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg maar is in geen geval een vervanging daarvan.

 

E-mailen
LinkedIn