Ena-Forto Opleiding en coaching

 

Regressie therapie

 

Een goede definitie zou zijn: "Communicatie met het onderbewuste".

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen regressietherapie en hypnotherapie?

Zowel bij regressietherapie als bij reguliere hypnotherapie zoekt men de oorzaak van problemen in (onverwerkte) ervaringen in het verleden. Een belangrijk verschil is echter dat psychotherapeuten meestal niet verder terug gaan dan de geboorte, terwijl regressietherapeuten het verleden iets ruimer zien. Bovendien laten regressietherapeuten de cliënt d.m.v. herbeleving van eerdere ervaringen zelf ontdekken wat de oorzaak van hun probleem is. Deze techniek wordt door reguliere hypnotherapeuten zelden toegepast. Het is ook helemaal niet "eng" zoals veel mensen denken. Je bent als het ware aan het dagdromen en je blijft je goed bewust van waar je bent en je houd zelf de controle.

In het onderbewuste ligt van alles opgeslagen waarvan we ons niet of nauwelijks van bewust zijn. Denk b.v. aan herinneringen, gevoelens (angsten, pijnen, fobieën e.d.) en krachten waarvan we niet meer weten dat we ze bezitten. Hier liggen veel oorzaken van lichamelijke en psychische problemen.

Je kunt het onderbewuste vergelijken met een kelder die goed afgesloten onder ons huis ligt. In die kelder liggen al onze ervaringen in een soort van archiefkasten opgeslagen. Vooral de negatieve ervaringen hebben we goed weggestopt. We denken dus dat het er niet meer is, maar niets is minder waar. Vaak voelen we een onrust of vervelend gevoel maar weten niet waar dit vandaan komt. Het komt uit die kelder (het onderbewuste) en maakt ons vaak angstig.

Regressie of hypnose zijn dus eigenlijk de sleutel van die kelder. Als die deur opengaat kun je de boel daar beneden op gaan ruimen, maar ... doe dit samen met een therapeut die je kan helpen en begeleiden.

Waar kun je regressie therapie o.a. voor gebruiken?

·        het naar boven halen van verloren herinneringen

·        het bestrijden van lichamelijke klachten

·        het verminderen of genezen van ziektes met een psychische  oorzaak    

·        het verminderen van angsten en fobieën

·        het versterken van de levensenergie 

 

Helaas zijn er veel verkeerde gedachten over regressie en hypnose door wat we ervan horen en zien op televisie en andere media kanalen. Wat gebeurt daar n.l.? De hypnotiseur opent de deur naar de kelder, trekt allerlei laatjes open en laat de persoon van alles doen. Zo maakt hij er een rommeltje van. Daarna neemt hij de persoon weer mee naar "boven" en sluit de deur. Diegene met "de rommel" achterlatend. Vaak voelen deze personen zich na afloop heel beroerd en zijn helemaal uit balans.

 

Moet ik in reïncarnatie geloven?

 

Nee, dat hoeft niet, ook als je er niet gelooft, kun je prima in regressietherapie gaan. Je kunt het openlaten en datgene wat je niet kunt plaatsen, vergelijken met een droom of handreikingen van je onderbewuste. Als je deze ervaringen wél serieus neemt, zul je emoties en lichamelijke gevoelens verwerken, die je klachten doen oplossen of sterk verminderen. 

Dus overweegt u regressie- of hypnotherapie, zorg dan voor een goede therapeut om u te begeleiden.

 

Belangrijk: Een behandeling is een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg maar is in geen geval een vervanging daarvan.

 

 

 

 

 

 

 

                                     Copyright©www.ena-forto.nl / Disclaimer en Algemene Voorwaarden /  Privacy

E-mailen
LinkedIn