Ena-Forto Opleiding en coaching


Dieren energetisch behandelen


Energetisch behandelen wil zeggen het overbrengen van universele energie waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelf genezend vermogen van het lichaam centraal staat.


Het werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het doel is om de balans te herstellen in het energiesysteem van het dier, dat er ontspanning komt en dat het systeem weer optimaal gaat functioneren.


De therapie werkt in op het energieveld, de energiebanen en de chakra’s van het dier. Mogelijke problemen kunnen al voelbaar zijn in de aura. Dit is het energieveld wat iedereen om zich heen heeft. Wanneer er blokkades zijn in de aura of in de chakra’s dan kan de energie niet meer vrijelijk stromen en kunnen er na verloop van tijd klachten ontstaan.  De oorzaak ligt meestal bij stress, onverwerkte emoties of traumatische gebeurtenissen. Ik kijk naar het dier en de eigenaar of het gezin waar het dier woont, maar ook omgevingsfactoren, gebeurtenissen en bepaalde omstandigheden kunnen een rol spelen. De ene keer is er snel zichtbaar resultaat, de andere keer duurt het iets langer. Het dier gaat zich vrolijker en vrijer voelen en de band tussen mens en dier wordt veelal versterkt.


Je kunt het ook reading en healing noemen. Ik “lees” de aura en krijg dingen door via het dier en/of het universum. Daarna fungeer ik als doorgeefluik voor de energie. Het lichaam zelf zorgt ervoor dat de energie naar die plekken gaat waar blokkades zitten en healing nodig is.


Bij een fysieke behandeling houd ik mijn handen vlak boven of op het dier. Veelal behandel ik ook op afstand, meestal via een foto. Ook is het mogelijk te behandelen via een speeltje, kleed o.i.d. van het dier. 


Er kunnen diverse redenen zijn voor de keuze van een afstandsbehandeling:

– de afstand is te groot

– vervoeren is niet mogelijk                                                                                      

– het dier heeft iets besmettelijks

– als een dier erg angstig of agressief is

– wanneer er haast is met een behandeling

– als een dier net geopereerd is

– als het dier zich echt ziek voelt


Ook voelen veel dieren zich in hun eigen omgeving fijner en kan een vreemde omgeving spanning met zich meebrengen. Ook wordt het dier niet afgeleid door de omgeving en kan ik op afstand volledig focussen op het dier. De duur van een afstandsbehandeling is vaak iets korter dan een fysieke behandeling. Dit kan komen doordat het dier steeds afgeleid wordt of zelf een pauze inlast. Een gemiddelde afstandsbehandeling duurt 30 tot 45 minuten, al kan dit uiteraard variëren al naar gelang de klacht. Ik stop zodra de energiestroom afneemt. De duur van de behandeling zegt trouwens niets over de kwaliteit.


Eigenlijk werkt het hetzelfde als bij mensen via b.v. Reiki of magnetisme. Beiden praktiseer ik sinds 2000 en een afspraak maken voor uzelf is uiteraard ook mogelijk.

Al die jaren heb ik al dieren behandeld maar in 2019 ging ik op zoek naar meer verdieping en heb ik de basis- en specialisatiecursus gevolgd tot energetisch dierentherapeut.


Let op, het vervangt nooit de reguliere dierengeneeskunst maar kan zeer goed ter ondersteuning. Bij medische problemen is eerst een bezoek aan de dierenarts vereist.


Tarieven

Voor elke energetische behandeling geldt hetzelfde tarief ongeacht de tijdsduur a €35,-.  Elke volgende behandeling kost €25,- . De prijzen zijn incl. BTW.

Nadat het aanvraagformulier door u is ingevuld gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Zodra ik deze ontvangen heb neem ik z.s.m. contact met u op per mail of telefoon. We spreken dan af wanneer de behandeling plaats zal vinden. U dient het bedrag voor de behandeling te voldoen.


Wat ik nodig heb om contact en een behandeling aan te gaan:

Een foto waar het dier alleen op staat, het liefst eentje waarop de ogen van het dier goed zichtbaar zijn. Dit zodat ik dan alleen de energie kan opvangen van het dier in kwestie zonder afleiding van rest energieën van andere dieren of mensen.

Verder heb ik nodig:

  • Naam en roepnaam van het dier
  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Woonplaats
  • Vragen die men aan het dier zou willen stellen Voeg deze gegevens a.u.b. toe aan het contactformulier.E-mailen
LinkedIn